Zbog sve manjeg prisustva magnezijuma u hrani i vodi koju pijemo, ljudska populacija je već u značajnoj mjeri ugrožena zbog nedostatka magnezijuma u organizmu. Mineralna voda Mg Mivela sa svojih 343 mg magnezijuma po litru podmiruje dnevne potrebe za magnezijumom, a njen unos se preporučuje svim uzrastima bez ograničavajućih faktora.

Mg Mivela po svom sastavu i fizičko-hemijskim karakteristikama se izdvaja od svih ostalih izvorišta svoje zone.

Minerološki sastav je specifičan ne samo za ovu zonu već i čitav svijet.Razlog tome je međusobni odnos elektrolita rastvorenih u Mg Miveli, njihova pojedinačna količina i njihov ukupan zbir. Magnezijum je svakako jedan od najvažnijih unutarćelijskih minerala. Preko 300 vitalnih ćelijskih reakcija je direktno zavisno od prisustva i količine ovog minerala.

Posebnost Mg Mivela vode je i ta što dolazi u dvije gazacije – gazirana i blago gazirana., a sada i kao negazirana mineralna voda.

Mg Mivela je zahvaljujući svom prirodnom magnezijumu postala dio svjetske elite i plasirala se u finale jednog od najvažnijih takmičenja flaširanih voda u svijetu. Učinite nešto dobro za svoje zdravlje i svoju dnevnu dozu magnezijuma potražite u Mg Mivela vodi!