Na desnoj obali Dunava, u najistočnijem gradu Republike Hrvatske, Iloku, u gradu starina i vina smjestili su se Iločki podrumi. Ovdje se nastavlja više od dva milenijuma stara tradicija uzgoja vinove loze i vina visokokvalitetnog sortimenta sa vinograda koji se u valovitim platoima zapadnih odronaka Fruške gore spuštaju prema moćnom Dunavu. Vina se proizvode na 990 ha vinogradarskih položaja, a ukupno se godišnje proizvede oko 4 miliona litara vina,koja su i nositelji brojnih priznanja osvojenih na najprestižnijim domaćim i međunarodnim stručnim vinskim ocjenjivanjima.

 

Posebnost teritorije ,sorti, ljudi , tehnologije i konstantno unapređivanje kvaliteta glavna su strateška odrednica u svim segmentima poslovanja o čemu svjedoče brojna priznanja osvojena na najprestižnijim domaćim i međunarodnim stručnim vinskim ocjenjivanjima . Traminac ledena berba 2007 je u konkurenciji od 550.000 vina iz cijelog svijeta zauzeo je 19. mjesto.

Upravo traminac Iločkih podruma se služio na krunidbi i dijamantnoj obljetnici engleska kraljice Elizabete II.Najnagrađivanija hrvatska vinarija zauzima i mjesto jedinog hrvatskog podruma ucrtanog na visinskoj karti Europe.

Gdje je vino stil života!

Web stranica:www.ilocki-podrumi.hr