Jamnica je najveći hrvatski proizvođač mineralnih voda i bezalkoholnih pića s tradicijom dužom od 180 godina.
Izvori Jamničke kiselice poznati su još iz vremena Kelta, osmišljeni razvoj korištenja započeo je 18.listopada 1828. kada su napunjene prve boce namijenjene tržištu. Od 1993. godine unutar Agrokor koncerna, promišljenim ulaganjima u modernizaciju, razvoj i nove tehnologije, Jamnica je izrasla u jednu od najmodernijih evropskih punionica mineralnih i izvorskih voda te bezalkoholnih pića.

Jana, Jamnica, Sarajevski kiseljak i Mivela na tržištu imaju vodeće pozicije u svojim segmentima.

U sastavu Jamnice d.d. su punionica prirodne mineralne vode i bezalkoholnih pića u Pisarovini, punionica prirodne mineralne vode i bezalkoholnih pića u Svetoj Jani, punionica prirodne mineralne vode i bezalkoholnih pića Sarajevski kiseljak u BiH*, punionica mineralne vode Fonyódi u Mađarskoj i vlastite distributivne kompanije u Sloveniji, Srbiji i SAD-u.

Jamnica svoj razvoj prije svega temelji na izgradnji snažnih robnih marki koje na hrvatskom tržištu imaju vodeću poziciju u svojim segmentima, a značajnu ulogu imaju i na regionalnim tržištima te sve više i na globalnom svjetskom tržištu.

Kvalitetu Jamničinih robnih marki potvrđuju i brojne nagrade i priznanja. Jamnica mineralna voda među prvima je 1997. postala nositelj znaka Hrvatska kvaliteta, dok je na međunarodnom sajmu Aqua expo u Parizu 2003. godine osvojila prestižnu nagradu Eauscar kao najbolja prirodna gazirana mineralna voda. Ista nagrada Jani je pripala 2005. godine, a uz to je i vlasnica prestižnih priznanja NSF-a i ITQI-a te Carbonfree certifikata.

Web stranica: www.jamnica.company